Who we are

Our website address is: https://manousoscityhotel.gr.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select “Remember Me”, your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η εταιρεία μας κατόπιν αναγνώρισης της σημασίας του θέματος ασφάλειας των Προσωπικών σας Δεδομένων και της ανάγκης εναρμόνισής της με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ 2016/679), λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, για την προστασία των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, γνωστοποίηση, τροποποίηση ή καταστροφή. Η ασφάλεια του ηλεκτρονικού καταστήματος του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΣΙΤΥ ΧΟΤΕΛ επιτυγχάνεται με την συνεργασία της εταιρίας μας με την WebHotelier.

Η παρούσα πολιτική εξηγεί ποια είναι τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε, για ποιο σκοπό, το χρονικό διάστημα της επεξεργασίας τους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε κατά τη συλλογή τους και σε ποιους τα διαβιβάζουμε.

Εφόσον πραγματοποιήσετε κράτηση δωματίου με οποιοδήποτε τρόπο στο ξενοδοχείο μας, συμφωνείτε με τους όρους της παρούσας και δηλώνετε ότι είστε τουλάχιστον 16 ετών.

Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των δεδομένων σας είναι η εταιρεία μας «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΙΟΙ ΘΩΜΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ Α.Ε.», ξενοδοχείο MANOUSOS CITY HOTEL, διεύθυνση Γ. Λέοντος 25, email info@manousoscityhotel.gr, τηλέφωνο επικοινωνίας +302241022741.

Νόμιμος Εκπρόσωπος Εταιρείας: Τριαντάφυλλος Μανούσος, με τηλέφωνο επικοινωνίας +302241022741

ΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Μέσω της κράτησης δωματίου στο ξενοδοχείο μας ή κατά την άφιξή σας σε αυτό, συλλέγουμε, ανάλογα με την περίπτωση όλα ή κάποια από τα κάτωθι προσωπικά σας δεδομένα :

  • όνομα -επίθετο
  • φύλο
  • αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας
  • ημερομηνία γέννησης ή ηλικία
  • τόπο γέννησης
  • εθνικότητα
  • διεύθυνση κατοικίας
  • αριθμό τηλεφώνου
  • διεύθυνση e-mail
  • αριθμό κράτησης
  • αριθμό πτήσης
  • αριθμό πιστωτικής σας κάρτας
  • διεύθυνση MAC της συνδεόμενης συσκευής σας
  • πληροφορίες για αλλεργίες σας σε τροφές ή για παθήσεις σας

Δεν συλλέγουμε εν γνώσει μας προσωπικά δεδομένα από άτομα κάτω των 16 ετών. παρά μόνο αν μας τα παρέχει ο γονέας ή κηδεμόνας τους.

ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Α) Απευθείας από εσάς

  • Κατά την κράτηση δωματίου εάν πραγματοποιήσετε μεμονωμένη κράτηση και
  • Πάντα κατά την άφιξή σας στο ξενοδοχείο μας

Β) Από τουριστικά πρακτορεία και ηλεκτρονικές πλατφόρμες κρατήσεων αν πραγματοποιήσατε κράτηση μέσω αυτών

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ

Τα ανωτέρω προσωπικά δεδομένα είναι απαραίτητα :

  • Την κράτηση δωματίου
  • Σύνταξη δελτίου άφιξης-αναχώρησής σας
  • Την καταχώρηση των προτιμήσεών σας και εκπλήρωση αυτών κατά τη διαμονή σας
  • Την παροχή των ξενοδοχειακών υπηρεσιών μας σε σας
  • Τη διαφύλαξη της υγείας σας κατά τη σίτισή σας στο ξενοδοχείο μας.
  • Την είσπραξη του αντιτίμου για τη διαμονή σας
  • Την τιμολόγηση τουριστικών πρακτορείων
  • Την επιβεβαίωση συναλλαγής με πιστωτική κάρτα και την πληρωμή μας από τα Τραπεζικά Ιδρύματα
  • Την απόκρουση νομικών αξιώσεων πελατών-τουριστικών πρακτορείων
  • Την υποστήριξη νομικών αξιώσεών μας
  • τη συμμόρφωσή μας με την ελληνική ή/και Ευρωπαϊκή νομοθεσία

Η παροχή των προσωπικών σας δεδομένων  είναι υποχρεωτική για τη σύναψη της σύμβασης ξενίας μαζί σας, για την εκπλήρωση της ξενοδοχειακής σύμβασης με τα τουριστικά πρακτορεία, της σύμβασης μεσιτείας με ηλεκτρονικές πλατφόρμες κρατήσεων, των συμβάσεων με εταιρικούς συνεργάτες μας. Η μη χορήγηση από την πλευρά σας των δεδομένων αυτών θα είχε ως συνέπεια την αδυναμία ή την ελλιπή εκπλήρωση των συμβάσεων αυτών και την αδυναμία συμμόρφωσής μας με την ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία , με πιθανές κυρώσεις εις βάρος μας.

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Διατηρούμε τα προσωπικά σας στοιχεία όσο χρειάζεται για την εκπλήρωση των ανωτέρω σκοπώ.
  • Oι πληροφορίες για αλλεργίες και ιατρικές παθήσεις σας διαγράφονται την ημέρα της αναχώρησής σας από το ξενοδοχείο, εκτός αν εσείς έχετε συναινέσει για περαιτέρω διακράτηση, εάν υπάρχει έννομο συμφέρον μας, ή οι ισχύοντες νόμοι απαιτούν ή επιτρέπουν τη διατήρησή τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Η διεύθυνση MAC της συνδεόμενης συσκευής σας στο ασύρματο δίκτυο (w-fi) του ξενοδοχείου μας διαγράφεται αμέσως μετά την αποσύνδεσή σας από αυτό.

Οι γονείς ή κηδεμόνες προσώπων κάτω των 16 ετών είναι υπεύθυνοι να συναινέσουν για τη  σύνδεση των προσώπων αυτών στο δίκτυο.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΥΜΕ

Δεν διαβιβάζουμε τα παρακάτω προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, παρά μόνο και για τους κάτωθι ειδικούς σκοπούς:

  • στα τουριστικά πρακτορεία μέσω των οποίων έχετε πραγματοποιήσει κράτηση για την εκπλήρωση της ξενοδοχειακής σύμβασης.
  • σε αξιόπιστους συνεργάτες μας και μόνο αφού εξασφαλίσουμε από αυτούς εγγυήσεις  για επεξεργασία νόμιμη και μόνο εντός του πλαισίου του σκοπού για τον οποίο διαβιβάσθηκαν.
  • σε αστυνομικές φορολογικές, υγειονομικές και άλλες διοικητικές αρχές σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΕ

  • Ενδέχεται να διαβιβάσουμε μερικά από τα προσωπικά σας δεδομένα σε τουριστικά πρακτορεία χωρών εκτός ΕΕ, εάν έχετε πραγματοποιήσει κράτηση στο ξενοδοχείο μας μέσω αυτών, με σκοπό την εκτέλεση της ξενοδοχειακής σύμβασης και πάντα σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ΓΚΠΔ (ΕΚ 679/2016). Συναινείτε στη διαβίβαση αυτή, εφόσον χορηγήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα στα πρακτορεία αυτά κατά την κράτησή σας, ή σε εμάς, κατά την άφιξή σας στο ξενοδοχείο μας.
  • Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από κρατήσεις μέσω της παρούσας ιστοσελίδας και άλλων διαδικτυακών διαδικτύου καναλιών κρατήσεων (όπως Βooking com, Expedia και άλλα) φυλάσσονται  και στο cloud της Webhotelier στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (N. Virginia) και στη Φραγκφούρτη Γερμανίας, το οποίο χρησιμοποιεί Amazon Web Services.
  • Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από κρατήσεις μέσω της παρούσας ιστοσελίδας και άλλων διαδικτυακών καναλιών κρατήσεων (όπως Βooking com, Expedia και άλλα) φυλάσσονται  και στο cloud της Primal- Res στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (N. Virginia) και στη Φραγκφούρτη Γερμανίας το οποίο χρησιμοποιεί Amazon Web Services.
  • Η Amazon Web Services είναι πιστοποιημένη στο Πλαίσιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ΗΠΑ-ΕΕ (Privacy Shields US-EU).

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Α) Δικαίωμα πρόσβασης

Έχετε διαρκώς τη δυνατότητα πρόσβασης με απόλυτη ασφάλεια στα δεδομένα που μας έχετε χορηγήσει μέσω της ιστοσελίδας μας με την καταχώριση των κωδικών που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας:  τον Κωδικό Εισόδου (e-mail ή username) και τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password).

Έχετε το δικαίωμα, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, να αιτηθείτε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς υποβάλλοντας γραπτό αίτημα στην υποδοχή του ξενοδοχείου ,ή αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση info@manousoscityhotel.gr ή συστημένη επιστολή  στη διεύθυνση Ξενοδοχείο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΣΙΤΥ ΧΟΤΕΛ,  Γ. Λέοντος 25, Ρόδος 85100

  1. b) Δικαιώματα διόρθωσης, περιορισμού της επεξεργασίας, φορητότητας και δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων σας

Έχετε επίσης το δικαίωμα, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, να αιτηθείτε:

  • Τη διόρθωση ή τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, όταν είναι δυνατό.
  • τη διαγραφή τους, εφόσον αυτό δεν αντίκειται σε νομική μας υποχρέωση σύμφωνα με την Εθνική ή/και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, σε εκπλήρωση καθήκοντός μας προς το δημόσιο συμφέρον, ή σε λόγους δημοσίου συμφέροντος στον τομέα της δημόσιας υγείας, στη θεμελίωση, άσκηση και υποστήριξη νομικών μας αξιώσεων, και γενικότερα, αν δεν αντίκειται στην παρ. 3 αρθρ. 17 και λοιπών διατάξεων του ΓΚΠΔ 679/2016.

Επίσης,

  • Να αντιταχθείτε στην επεξεργασία τους,
  • να λάβετε τα δεδομένα σας σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο και δικαίωμα να τα διαβιβάσετε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς δική μας αντίρρηση.

Τα σχετικά αιτήματά σας πρέπει να υποβάλλονται γραπτώς στην υποδοχή του ξενοδοχείου μας ή να στέλνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@manousoscityhotel.gr ή με συστημένη επιστολή ή courier στη διεύθυνση ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΣΙΤΥ ΧΟΤΕΛ, Γ. Λέοντος 25, 85100 ΡΟΔΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ.

Υποχρεούμαστε να απαντήσουμε στα ανωτέρω αιτήματά σας εντός μηνός.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Έχετε το δικαίωμα καταγγελίας στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.dpa.gr

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ

Το ξενοδοχείο MANOUSOS CITY HOTEL ενδέχεται να πραγματοποιεί ενημερώσεις στην Πολιτική Προστασίας του κατά διαστήματα, ανεβάζοντας την αναθεωρημένη έκδοση και αλλάζοντας την «ημερομηνία τελευταίας έκδοσης» στο τέλος του κειμένου, η οποία αποτελεί την ημερομηνία από την οποία αυτή εφαρμόζεται. Σας ενθαρρύνουμε να ελέγχετε συχνά αυτή τη σελίδα για οποιεσδήποτε αλλαγές στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τις οποίες αποδέχεστε εφόσον συνεχίζετε να δέχεστε τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε.

Τελευταία αναθεώρηση 24/5/2018